O SIMPOZIJU

Fakultet za edukaciju i humanističke nauke Internacionalnog Burch univerziteta u saradnji s British Council-om, Studentskim parlamentom Internacionalnog Burch univerziteta i Asocijacijom studenata Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke organizuje 6. studentski simpozij, koji će se održati 11. aprila 2019. godine. Iza sebe imamo uspješno organizovana četiri simpozija ali sa nešto užim izborom tema, pa Šesti međunarodni studentski simpozij predstavlja prekretnicu zbog svoje multidisciplinarne orijentacije i uske povezanosti sa veoma raznolikim temama u oblasti humanističkih, društvenih i prirodnih nauka. Stoga, pozivamo studente kako iz zemlje tako i iz inostranstva da pošalju radove/postere na neku od tema unutar  navedenih oblasti.

Rok za prijavu sažetaka je 1. april 2019., obavijest odabranih sažetaka 5. aprila 2019., a rok za dostavu dovršenih radova je 10. maj 2019. Svi sažeci bit će objavljeni u online knjizi sažetaka, a odabrani radovi će se objaviti također online 30. juna 2019. godine u Zborniku radova 6. internacionalnog studentskog simpozija.

Svi učesnici i gosti imat će priliku da provedu nezaboravan dan na Internacionalnom Burch univerzitetu, razmijene ideje, steknu nova poznanstva i razviju nove sposobnosti. Događaj će biti upotpunjen seminarom (tema seminara će biti objavljena uskoro) koji će održati profesori (profesori će biti objavljeni uskoro), kao i posebnim gostima i zabavnim sadržajima.